EN SK

Okolo Slovenska a Energia na kolesách

Okolo Slovenska a Energia na kolesách

Pripojte sa k nám.

Máte aj Vy záujem o vstup do Klastra?

Okolo Slovenska a Energia na kolesách

KRR aj s iniciatívou zaPOIsa a GoSlovakia bude tento rok na známych cyklo pretekoch Okolo Slovenska, ktoré štartujú 13.9 v Bratislave a finišujú 17.9 v Košiciach. Ako partneri budeme mať v štartoch a cieľoch pripravené v našich stanoch pre vás aktivity a informácie o sekundárnej aktivite energia na kolesách. Neváhajte sa kedy koľvek pristaviť, veľmi radi vysvetlíme.

O podujatí  

Už o pár hodín odštartuje v poradí 66. ročník Okolo Slovenska. Predstavia sa na ňom štyri World Tour tímov a známe tváre aj z Tour de France či jarných klasík. Okrem nich si diváci užijú v akcii aj šestnástich Slovákov, tentokrát bez Petra Sagana.

Posledné roky na podujatí Okolo Slovenska už tradične súťažia aj celky z kategórie World Tour. Vlani sa na slovenských cestách predstavili Deceuninck Quick – Step, Bora – hansgrohe, Israel Start-Up Nation, Team DSM, BikeExchange, Qhubeka NextHash a Astana. Tri z vyššie menovaných zoskupení vyslali svojich reprezentantov na Slovensko aj tentokrát, a to konkrétne Quick – Step, Israel Premier-Tech a Astana. Premiéru na slovenských cestách zažije zoskupenie Jumbo – Visma. Okrem World Tour celkov sa u nás predstaví ešte ďalších 17 tímov.

Bez obhajcu Petra Sagana, ďalšia šanca pre Quick-Step

Vôbec najsilnejší tím, aspoň na papieri, vysiela na Okolo Slovenska Quick-Step – Alpha Vinyl. Belgicky celok pravidelne štartuje na najprestížnejšom cyklistickom podujatí u nás od roku 2018, a iba raz sa mu stalo, že jeho pretekár neopanoval celkovú klasifikáciu. Bolo tak tomu vlani, keď radosť Quick-Stepu prekazil Peter Sagan jazdiaci ešte za celok Bora – hansgrohe. Nemecké zoskupenie tentokrát na Slovensko neprišlo, a rovnako ani trojnásobný majster sveta už obliekajúci farby francúzskeho tímu TotalEnergies. Tri roky predtým však dominoval Quick-Step, a to zásluhou Juliana Alaphilippa v roku 2018, Yvesa Lampaerta v roku 2019 a Jannika Steimleho v roku 2020.

Ani jeden z tejto trojice nebude štartovať v 66. ročníku pretekov. No belgické zoskupenie budú reprezentovať známe osobnosti svetovej cyklistiky. Ich zoznam vedie Michael Mørkøv, elitný rozbiehač pravdepodobne dostane možnosť ukázať svoju rýchlosť v šprintoch. Nasledujú Josef Černý a Zdeněk Štybar. Štartovať bude aj James Knox. Práve jeden z tejto štvorice pretekárov bude lídrom Quick-Stepu v celkovej klasifikácii. Menoslov dopĺňajú ešte Mauri Vansevenant a Ethan Vernon. Posledný menovaný sa na preteky dostal po vypadnutí Marka Cavendisha, ktorého trápi postcovidový syndróm. Slovenskí fanúšikovia sa môžu tešiť aj na Martina Svrčka, ktorý taktiež nechýba vo finálnej nominácii belgického tímu.

https://www.okoloslovenska.com/sk/novinky/minulorocny-obhajca-peter-sagan-startovat-nebude-no-v-startovke-su-m%C3%B8rk%C3%B8v-stybar-bouwman-nieve-a-16-slovakov

Shape
Shape