Gastronómia

Chceme sprostredkovať výnimočnosť Trnavského kraja spočívajúcu vo variabilite vyplývajúcej z jeho členenia. Rozmanitosť kuchyne od typických záhoráckych jedál inklinujúcich k českej kuchyni až po vynikajúce halászle inšpirované maďarskou kuchyňou. Zároveň máme ambíciu zosieťovať aktérov cestovného ruchu pôsobiacich v gastronómii a ubytovní na území kraja a ponúknuť tak možnosť lepšej orientácie a dostupnosti služieb.

 

Tipy a odporúčania:

 

Pivné kúpele Sandorf

– pôžitok a oddychv obci Prievaly zažijete spojením pobytu v teplom kúpeli, saunovaním, relaxom vo vírivke a pri masáži s ochutnávkou živého nepasterizovaného piva Sandorf vlastnej produkcie. Pivné kúpele majú liečivé účinky na pleť a vlasy, uvoľňujú svalové napätie, zahrievajú kĺby a podporujú imunitný systém.

Skalický trdelník

– najznámejším kysnutým pekárenským výrobkom, ktorý je typický pre oblasť Záhoria je Skalický trdelník. Je to koláč v tvare valca s otvorom vo vnútri. Ako prvému sa Skalickému trdelníku podarilo získať ochranné označenie registrované Európskou komisiou v rámci celej Európskej únie a toto označenie budú mať len trdelníky vyrobené na území okresov Skalica a Senica.

Medovina

– je nápoj vyrábaný z vybraných druhov medu, ktorý prechádza procesom prírodného kvasenia. Chuť medoviny je zvýraznená extraktom z korenín a bylín. Najznámejšia v našom kraji je trnavská medovina APIMED, ktorá je historicky prvou medovinou, ktorá získala pre Slovensko zlatú medailu z najväčšej svetovej včelárskej výstavy.

Jašter na Starej Hore

– Viecha Jašter sa nachádza na úpätí Považského Inovca pri ceste z Hlohovca. Nádherná poloha dáva čaro hlavne pri letnom posedení s nádherným výhľadom od Bratislavského Kamzíka po Javorinu. Reštaurácia je obklopená vinohradmi a preto okrem vynikajúceho jedla zaujme návštevníka aj vínom vlastnej produkcie.